magiskbokmal - adventure is out there!

tema BÅT

2011-04-13 @ 17:08:32

Imorgon åker jag och K. till Ludvika för att möta upp hennes Ludvika-gäng, för att färdas vidare mot Kungliga Hufvudstaden och färjan mot Helsinki. En tvättäkta kryssning på tre dagar! Med allt vad det innebär... Jag är sprängfylld av föreställningar hur det kommer bli; alltifrån dyngfulla människor som skrålar i karaoke-barer till 40-åriga kärringar i medelålders-kris som är på "tjej-resor" och raggar på 20-åriga killar, till trånga hytter och antagligen en hel del bonnfläsk. Ska bli otroligt kul! Jag känner mig som en forskare som ska på antropologisk upptäcksfärd!

Helgplanerna till ära så anordnades det en filmkväll hos mig igår/inatt med tema BÅT. Komplett med filmer som handlar om/utspelar sig på båtar; skräckfilmen Ghost Ship, tragikkomedin Torsk på Tallinn (som egentligen inte är en båtfilm, utan mer en bussresa-hitta-fru-film, men ändå ganska aktuell eftersom det först var bokat en kryssning till Tallinn, men sen ändrades till Helsinki. dessutom är den så in i helvete rolig), och SJÄLVKLART Titanic. Wunderbar! Fast jag vet inte, Titanic kanske inte var så smart. Blir nojig. Tänk om båthelvetet sjunker nu då. ICEBERG! RIGHT AHEAD! Fast min vilda chansning är ju att det inte flyter isberg mellan Sthlm-Helsinki, haha.




Glassbåtar, båt-filmer, sour cream & onion-ringar som ser ut som simringar (som man behöver om ens båt har förlist!)





Ghost Ship är ju fan inte så bra egentligen. Förutom inledningsscenen då den skenande vajern klyver den dansande folkmassan på båten, rakt av så de faller i bitar. SÅ GRYM SCEN! 





HAHAHA TORSK PÅ TALLINN!! Kramp i ansiktet efter asgarv. "Grådaskig, var inte alls fin den..." Måste ju vara en av de mest lysande svenska filmer som gjorts.

 

Kommer aldrig tröttna på det här mästerverket. Varje gång sitter jag och hoppas att kanske, kanske den HÄR gången, kommer Jack överleva. Och varje gång är det lika kul med "Varr ärr Sven??" och "Talarr frröken svenska?", haha. Jaha, James Cameron: om du nu kan göra en Avatar 2, var fan är min Titanic 2!?


Jag måste börja anordna fler tema-kvällar, det är ju sjukt kul! Varför har jag aldrig kommit på den idén förut!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()