magiskbokmal - adventure is out there!

jag måste skaffa mig en städerska & en butler

2010-12-12 @ 23:17:07

FY FFFFFFFFFFFFFFFFFFF
Håller på och städar råtthålet inför jul, även om jag kommer att åka härifrån och hem för att snylta hos mamma under hela jul & nyår. Man vill ju inte komma tillbaka till kaos här. Så nu är det de där otroligt jobbiga och motiga uppgifterna jag måste ta tag i; ugnen, under diskhon, duschavloppet... Efter att ha haft tvättdag idag (usch, det blev lite jobbigt när jag kollade på I am Legend och var tvungen att gå ner i övergivna tvättstugan) så tog jag tag i  duschavloppet. FY FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF Det var första gången jag någonsin har gjort det och det råkar också vara det vidrigaste jag har gjort i hela mitt liv! ARGHH Jag hade fått instruktioner av K. hur man gör det tekniskt sett, och det jag bevittnade var fan inte nådigt! Och stanken! ARGHH Öppnade fönstret och klämde fast en klädnypa på näsan. Blev lite bättre efter det. Utrustad med plastpåsar på händerna (hade inga gummihandskar hemma) och litervis med grönsåpa tog jag tag i äcklet. Jag vet inte riktigt hur snabbt ett avlopp äcklas igen, men med tanke på att jag i avloppet hittade:
1.) Ett tandkrämslock
2.) Två 50-öringar
och
3.) Något som jag tror var svartpepparkorn? Jag råkade krossa några av dem, och det började lukta pepparaktigt. Weird...
så tror jag inte att städteamet som "städade" min lägenhet innan jag flyttade in tog duschavloppet. Whaaat. Om jag inte hade bränt mina sista pengar på Tradera skulle jag anlitat en sjukt agressiv advokat och stämt jävlarna! Hatar att städa...

För att gå över till något helt annat så är det snart jullov! YAAAY. Inte lika kul att behöva plugga till och skriva på hemtentan över jul dock. Uhu! Fast jag kan knappt hålla mig tills januari, då jag utöver mitt vanliga program har jag blivit antagen på en extrakurs! 
Astrobiologi - de kosmiska förutsättningarna för liv (7,5 högskolepoäng) 

"Vilka förutsättningar krävs för att liv skall kunna skapas och fortleva? Detta är en fråga som på ett lättfattligt sätt kommer att belysas under kursens gång med hjälp av en syntes baserad på astronomi, fysik, geologi, biologi, kemi - en syntes som ger ett perspektiv på vår egen plats i tillvaron.
Kursens mål är att studenten efter genomgången kurs översiktligt ska kunna redogöra för:
- de kosmiska förutsättningarna för komplexa strukturer, framförallt liv
- jordens geologiska utveckling och klimatförändringar
- livets natur på Jorden
- livets ursprung och utveckling på Jorden
- livets föränderliga förutsättningar på Jorden
- förutsättningar för liv på andra ställen i solsystemet
- livets förutsättningar utanför solsystemet."

I'M SO EXCITED! \o/ Hoppas bara jag kan hänga med på den här nivån. Min bakgrund inom de naturvetenskapliga ämnena är ju inte dirket enorm - det enda jag har är ju flera år av intensivt Illustrerad Vetenskaps-läsande. Nåväl, hakuna matata!

Permalink plugg/skola Kommentarer (1) Trackbacks ()

"What's your favorite scary movie...?" haha, Scary Movie. Loves it.

2010-12-06 @ 01:14:57

Äntligen är min dator rensad från virus och internet fixat, YAAAAY. Så himla gött med internet! Hur har jag klarat mig i 3 månader!? Egentligen är det mitt egna fel, på grund av min lilla sociala fobi och skräck över att ta hem en vilt främmande människa som ska pilla på datorn, som jag samtidigt måste ha en normal konversation med, eftersom jag inte kan gömma mig någonstans. Rädslan visade sig vara helt ofogad; då datorkillen var både trevlig, lättpratad och hade bra smak. Mellan tv-serier, böcker och störningsobjekt blev vi nästan bästisar. Helt sjukt hur jag JÄMT jagar upp mig och är nojjig över INGENTING. Måste lära mig att chilla. Och inte jämt tro att jag ska bli förföljd på internet och att vara under ständig kontroll. Hahaha, hjälpte ju inte direkt att han förklarade att en bild som man lägger ut på internet aldrig försvinner. Även om man tar bort den. Och då menar jag inte att den inte försvinner för att någon annan kan ha sparat den, utan att den är fastetsad i den där sjuka internetvärlden, och kan alltid plockas fram av en duktig datornörd. Allt kan alltid spåras tillbaka till en själv. Scary. OCH DATORKILLEN, OM DU LÄSER DET HÄR ÄR DET LITE UNCOMFORTABLE, MEN TACK FÖR SERVICEN ÄNDÅ! :D

Egentligen borde jag ta mig i kragen och trycka ner nosen i plugget, men jag orkar inte. Kan inte koncentrera mig riktigt på grund av internet. Och mitt råtthål är ett bombnedslag! Fast det är ju standard. Disk överallt, i travor. Tomma cola-flaskor överallt. Jag är så himla skanky av mig, precis som en ungkarl. Hur tar jag mig ur det?! :( Kanske borde anmäla mig till ett sånt där kom-och-ta-tag-i-mitt-liv-program! Det finns ju en uppsjö av dem, något borde väl passa. Fast viktigast är ju plugget, och jag har svårt att plugga när det är vinterhalvår! Det är så mörkt och kallt! Speciellt här uppe i Norrland! (ok, Värmland) Och hela vintern är ju egentligen till för att ha raggsockor, äta chips och kolla på film. Tycker det kan vara så omständigt att gå ut på krogen på vinterhalvåret, och efter en massa helger av det känner jag bara för film! 

Om man utgår ifrån det: perfekt kväll ikväll. Jag, M, P och S hade redig filmkväll hemma hos P, med alla obligatoriska tillbehör (you know it: chips, godis, cola, kladdkaka - AHHH..). Vi hade tema skräck - SOM JAG HAR SAKNAT ATT KOLLA PÅ SKRÄCKFILM! AV HELA MIN SJÄL - och som tur har jag i M hittat ett till skräckfilms-fan. Yessss. Tyvärr var skräckfilm nummer 1 skrattretande dålig och skräckfilm nr 2 sönder (!). Så det hela avslutades med Pretty Woman istället, haha! Random. Dessutom grym avundsjuka på Julia Roberts ben. Perfekta, ju. Men har man sånna, ha? Ha? HA??? Nej, just det. Förresten älskar jag P:s hus, eller ja, hennes familjs hus blir det ju. Som ett gammalt kråkslott; med vita kakelugnar, knarrande golv, stooora rum med höga dörrar, vita pelare runt "finingången". Som en herrgård i miniformat! Jag ser framför mig folk gå omkring där, klädda som de i Madicken typ. Husor i vita förkläden och hättor som springer mellan våningarna med nypressat linne i famnen för herrskapet. Jättebra hus att se på skräckfilm i iaf, utslängt mitt i de djupa värmländska skogarna! Värst var ju när vi skulle åka dit (bil), och vi inte visste riktigt vilket håll vi skulle åt. Allt var kolsvart, mycket svag mobiltäckning, helt folk- och hustomt, djup skog, djup snö, och allt vi kunde prata om var vad vi skulle göra om det sprang fram något spökligt psykfall från skogen i blodigt nattlinne och viftade åt oss att stanna bilen. Ställa sig på gasen och fräsa iväg i 200 km/h, var svaret på den frågan!! Man är ju inte dum. 

Och trots överaktiv fantasi sitter jag nu och försöker ställa ihop en liten lista med skräckfilmer som ska tittas på över månaden jag åker hem nu. St, EA & T: NI SLIPPER INTE UNDAN säger jag bara!  

:D:D:D:D 


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()